Contact

U kunt contact opnemen via onderstaand formulier

    The Fairy Tales Artist

    If I could say it in words, there would be no reason to paint

    Over Anthony

    Anthony (geboren in Nijmegen, 20 april 1991) tekent zijn hele leven lang, hij tekende zelfs al voordat hij kon praten. Het gaat dus verder dan een passie, zijn illustraties uiten meer dan hij in woorden kan uitdrukken. 

     

    Vanaf zijn 14e heeft hij verschillende kunsttechnieken geleerd, waardoor hij meer kon experimenteren en het beste in zichzelf naar boven kon halen. Op jonge leeftijd is bij hem autisme geconstateerd en hij wordt daardoor dagelijks blootgesteld aan uitdagingen om zich aan te passen aan een maatschappij die hij niet altijd goed begrijpt. Hij verdiept zich dan ook graag in een wereld waar hij zich fijn voelt: sprookjes. Niet gek dat Anthony zichzelf “The Fairy Tales Artist” heeft genoemd. 

    Hoewel zijn beperking hem letterlijk in sommige dingen beperkt, heeft het hem ook veel mooie kwaliteiten gegeven, zoals een scherp oog voor details en een bijna onverwoestbare concentratievermogen wanneer hij aan het werk is. Zijn creativiteit, maar ook zijn dromen, passie en charmes zijn grenzeloos en zijn illustraties spreken alle talen zonder dat er een woord te hebben gesproken.

    Ik ben meer dan mijn beperking

    Hoewel zijn beperking hem letterlijk in sommige dingen beperkt, heeft het hem ook veel mooie kwaliteiten gegeven, zoals een scherp oog voor details en een bijna onverwoestbare concentratievermogen wanneer hij aan het werk is. Zijn creativiteit, maar ook zijn dromen, passie en charmes zijn grenzeloos en zijn illustraties spreken alle talen zonder dat er een woord te hebben gesproken.

    Ik wil dezelfde kansen als iedereen

    Op dit moment werkt Anthony 3 dagen in de week op een sociale werkplaats waar hij bij Atelier Weesperstraat geregeld opdrachten krijgt, maar ook zijn eigen ideeën mag uitwerken. Daarnaast werkt hij voor zichzelf aan verschillende werken, exposities en opdrachten.


    Anthony laat graag zijn illustraties voor zich spreken. Waar nodig, zoals afspraken maken voor een opdracht of expositie en de organisatie daarvan, krijgt hij hulp van zijn netwerk (ouders, zusjes, andere familieleden). Maar boven alles is hij een kunstenaar en zo wordt hij ook graag gezien.

    Technieken

    Anthony heeft twee technieken die hij het meest gebruikt als hij aan het illustreren is; voor zwart-wit illustraties gebruikt hij graag Oost-Indisch inkt en voor gekleurde illustraties gebruikt hij graag potlood met waterverf. 

     

    De kleuren die hij gebruikt mengt hij dikwijls zelf en hij weet hoe hij zijn materiaal moet gebruiken om het gewenst effect te krijgen (zoals overgang van kleuren, diepte creëren, etc.)

    Vredespaleis, Den Haag 2022
    “Vredespaleis, Den Haag” (2022) potlood en waterverf

    Bij het gebruik van Oost-Indisch inkt wisselt hij graag abstracte technieken af met heel gedetailleerd werk. Vaak kan vanuit de eenvoud het beeld van het papier af spatten dat het niet eens opvalt dat er kleur in het tafereel ontbreekt.

    italiaans dorp
    “Italiaans dorp” (2019) Oost-Indisch inkt

    Linoleum sneden

    De linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Linoleum is redelijk zacht materiaal, waardoor stukken goed af te snijden zijn. Allereerst wordt er een tekening gemaakt (in spiegelbeeld) op het linoleum en vervolgens stukken afgesneden. Daarna speciale drukinkt op de afgebleven (hoge) delen aangebracht en vervolgens op een vel vrij dun papier met een drukpers wordt aangedrukt. De afdruk van een linosnede kan eventueel met inkt of verf worden ingekleurd.

    “Art deco vissen”, (2013)
    Afgedrukte en ingekleurde versie.

    Etsen

    Een ets is een afbeelding gemaakt in diepdruktechniek van een koperen plaat waarin de afbeelding door zuur geëtst is. Als de plaat klaar is, wordt er in de lijnen inkt gewreven. Vervolgens wordt de plaat afgeslagen zodat alleen de inkt in de geëtste lijnen blijft staan. Daarna drukt men de met inkt bewerkte plaat onder een etspers af op ingevocht papier.

    Olieverf

    Olieverf is een verfsoort dat vanaf de 15e eeuw veel werd gebruikt in de schilderkunst en daardoor ook bij het publiek bekend materiaal. Olieverf is een veelzijdige verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant gewerkt kan worden. De verf kan in dunne gladde lagen worden aangebracht, maar er kunnen ook sterke effecten bereikt worden als de verf met volume wordt verwerkt, zodat de verfstreken zichtbaar blijven.

    Digitaal illustreren

    Naast het illustreren op papier heeft hij ook een digitale ontwikkeling doorgemaakt. Hierbij tekent hij vaak op papier een illustratie, om deze in te scannen en digitaal te bewerken. Er wordt diep ingezoomd in de afbeelding om elke detail te bewerken en inkleuren, geen pixel wordt overgeslagen!